Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.

egetæpper

Design, kvalitet og respekt er tre ord, der altid har været en central del af den filosofi, som den danske tæppeproducent egetæpper arbejder efter. Ved samtidig at tænke anderledes har egetæpper opbygget en position som en af Europas førende tæppeproducenter. 

Stort knowhow, banebrydende design, kompromisløs kvalitet og omtanke for miljø og indeklima er vigtige parametre hos egetæpper, og de udgør en fast del af virksomhedens filosofi.

Koncernen producerer hvert år mange millioner kvadratmeter tæppe til erhvervs- og boligbrug. Produktionen foregår på tre fabrikker i Danmark. Koncernen er i dag en verdensomspændende virksomhed med datterselskaber i Danmark, Frankrig, Tyskland, Norge, Sverige, Storbritannien, Kina og de Forenede Arabiske Emirater foruden agenter og distributører i over 48 lande. Tæpper til erhvervsbrug sælges til hoteller, kontorer, institutioner og til projekter inden for transport- og sundhedssektoren. 

Med omtanke for mennesker og miljø

Hos egetæpper er arbejdet med CSR en indgroet del af hverdagen og har været det i mange år. Det er egetæppers CSR-målsætning at bidrage til en mere bæredygtig verden ved konstant at blive bedre til at håndtere miljømæssige, sociale og økonomiske udfordringer. CSR-indsatsen omfatter alt fra håndtering af overskydende garn og miljøforbedring til projekter om sundhed, motion og velgørenhed.

egetæpper er tilsluttet UN Global Compact og har implementeret en række strenge miljøledelsessystemer på sine fabrikker i Danmark: Kvalitetsledelse gennem ISO 9001, miljøledelse gennem ISO 14001 og EMAS samt arbejdsmiljøledelse gennem OHSAS 18001.

Fra affald til tæpper

”Fra tæppeaffald til nye tæpper”. Sådan lyder recepten bag egetæppers seneste serie af tæppefliserne Ecoline, hvor virksomhedens eget affaldsgarn er brugt i produktionen af tæpperne. På den måde er produktserien med til at minimere påvirkningerne fra egetæppers produktion og samtidig reducere tæppernes miljømæssige fodaftryk. Ecoline er baseret på brug af 100 % genanvendte fibre. I den forbindelse arbejder egetæpper med filosofien Cradle to Cradle (Vugge til Vugge) i samarbejde med EPEA og Vugge til Vugge Danmark.

CO2-fodaftryk skal mindskes

egetæppers klimavision er at være en energieffektiv virksomhed, hvor både ledelse og medarbejdere tager et aktivt medansvar for klimaet. I samarbejde med den danske energikoncern DONG Energy har virksomheden udarbejdet en ambitiøs klimastrategi. egetæppers målsætning er at reducere sit CO2-udledning med 20 % inden 2015. Klimastrategien er samtidig med til at fremme brugen af vedvarende energi i Danmark gennem køb af netop denne energiform.