Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.

Made By Makers

Ud fra ønsket om at forbedre lyset på operationsstuerne, har Made By Makers sammen med læger fra Odense Universitetshospital skabt et armatur og betjeningspanel til Ergonomisk Lys.

Det ergonomiske lys, der opdeler operationsstuen i farvezoner efter funktionelle egenskaber, har givet bedre arbejdsforhold for personalet.

Der er behov for forbedrede arbejdsforhold på operationsstuerne. I forbindelse med kikkertoperationer er lyset i loftet ofte helt slukket under operationen for at undgå forstyrrende refleksioner i monitorskærmene. At arbejde i halvmørke gennem en hel dag virker belastende på de fleste.

Det er vigtigt med korrekt belysning, når anæstesilæge, kirurg og operationssygeplejerske udfører deres komplicerede opgaver. Anæstesilægen skal kunne vurdere patientens ansigtsfarve, kirurgen skal kunne se et skarpt skærmbillede, operationssygeplejersken skal præcist kunne skelne de forskellige hjælpemidler, rengøringen skal kunne se hvert et støvkorn, og lyset skal være behageligt for patienten, når vedkommende bliver kørt ind og ud i forbindelse med operation.

Hospitalspersonalet vil gerne have funktionelle og smukke produkter, som også overholder de strengeste krav til sikkerhed og hygiejne.

Ergonomiske farvezoner

Løsningen er at opdele operationsstuen i ergonomiske farvezoner, der med hver sin funktionelle egenskab, sikrer et bedre arbejdsmiljø og øger effektiviteten i de forskellige zoner. Selve det ergonomiske lysarmatur er monteret i loftet på de kirurgiske afdelinger og er som sådan ikke et synligt produkt. Interaktionen med produktet ligger i betjeningspanelet, og derfor har udviklingsressourcer og fokus været rettet mod det.

Betjeningspanelet passer ind i hospitalsmiljøet, er let genkendeligt på stuerne, og det har desuden et meget højt funktionelt niveau via sin enkle og intuitive brugerflade.

Løsningen øger udholdenhed for personalet og reducerer antallet af sygedage på grund af bedre trivsel. Samtidig øges sikkerheden for patienterne.