Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.

Mascot på vietnamesisk CSR-arbejde

Investeringer i sundhed, sikkerhed og gode arbejdsforhold på vietnamesiske byggepladser og fabrikker kan betale sig på alle bundlinjer. Det er erfaringen fra Mascot International Vietnam A/S.

Da Mascot International Vietnam A/S i maj 2007påbegynder opførelsen af en 15.000 m2 stor fabrik i Hai Duong-provinsen i Vietnam, afsætter virksomheden god tid til at finde de helt rigtige entreprenører. Valget falder på fire entreprenører, der alle skriver under, på at de vil overholde strenge sikkerhedskrav, og at de påtager sig det fulde ansvar for sikkerheden på byggepladsen. Men sikkerheden bliver ikke overholdt.

Farlige forhold stopper byggeriet

I spidsen for Mascot International Vietnam A/S står administrerende direktør Thomas Bo Pedersen. Da han møder op på byggepladsen på byggeriets første dag, er piloteringsarbejdet allerede påbegyndt. Thomas Bo Pedersen ser bygningsarbejdere, der på bare tæer og uden sikkerhedshjelme betjener tonstunge maskiner adskillige meter over jorden. Stærkstrømskabler ligger uisolerede rundt på byggepladsens drivvåde jord, og arbejderne håndterer dem med bare hænder. Thomas Bo Pedersen beslutter at stoppe byggeriet med øjeblikkelig virkning.

Samarbejde om forbedringer på byggepladsen

Efter byggestoppet gør Mascot det klart for de fire entreprenører, at afgørende forbedringer nødvendige, hvis byggeriet skal gennemføres i henhold til kontrakten. Sammen med en vietnamesisk Health and Safety Manager implementerer Mascot et gennemgribende sikkerhedsprogram på byggepladsen og sætter især fokus på træning og sanktioner. Der bliver indført træning af samtlige bygningsarbejdere, ugentlige opfølgningskurser, konstant tilsyn overalt på byggepladsen samt simple og effektive sanktioner – alt sammen i samarbejde med entreprenørerne.

11 måneder – ingen ulykker

I starten går det trægt, men gradvist udvikler Mascotet tillidsfuldt sikkerhedssamarbejde med entreprenørerne, og i februar 2008 står fabrikken klar til indflytning.

Thomas Bo Pedersen, administrerende direktør, Mascot International Vietnam A/S:

Vi brugte under 1 procent af byggesummen på at indføre ordentlige sikkerhedsstandarder. Det betød, at vi gennemførte byggeriet af den nye fabrik uden en eneste arbejdsulykke. Det er uhørt i Vietnam.

En god investering

Hos Mascot er der ingen tvivl om, at indsatsen også er en forretningsmæssig fordel, og virksomheden har da også investeret i sundhed og sikkerhed på sine to nye fabrikker i Vietnam.

Jeg mener virkelig, at CSR ikke er en udgift, men en investering. Vores investering i sikkerhed har været rigtig god – også set med rent forretningsmæssige briller, siger Thomas Bo Pedersen og henviser til, at virksomheden for eksempel oplever en produktivitetsstigning på omkring 20 procent ved at installere aircondition.

Label
 

Tidslinje

2006
Mascot International Vietnam A/S etableres.

2007
Byggeriet af den nye fabrik i Hai Duong provinsen bliver påbegyndt. Byggeriet standses øjeblikkeligt på grund af dårlige sikkerhedsforhold.

2007
Mascot hyrer Royal Haskoning Vietnam til at varetage træning af medarbejdere og implementering af sikkerhedsprocedurer på arbejdspladsen

2008
Den nye fabrik står klar til indflytning i februar 2008. Der har ikke været en eneste arbejdsulykke i forbindelse med byggeriet.

2008
Mascots interne sikkerhedsorganisation er på plads.

2008
Oprettelse af medarbejderkomité (Trade Union Committee).

2009
Mascot tildeles en særlig hæderspris af det vietnamesiske Planlægnings- og Investeringsministerium som foregangsvirksomhed indenfor CSR og rollemodel for udenlandske investorer.

2010
Mascot International Vietnam A/S åbner yderligere to fabrikker. Heller ikke i forbindelse med disse byggeprojekter er der en eneste arbejdsulykke.

2011
Mascot International Vietnam A/S opnår SA 8000-certificering.

2012
Mascot tildeles en pris af Ministry of Labour and Social Affairs for excellent implementering af arbejdsmarkedsloven.