Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.

OECD's Retningslinjer

OECD’s Retningslinjer for Multinationale Virksomheder er anbefalinger om ansvarlig virksomhedsadfærd fra regeringerne i OECD til virksomheder, der opererer på den globale markedsplads.

Mere end 40 lande, der tilsammen repræsenterer 85% af foreign direct investment, har tiltrådt OECD-retningslinjerne.

Hvor begynder og slutter den enkelte virksomheds ansvar i en global virkelighed? Det hjælper OECD’s retningslinjer med at få klarhed over. Retningslinjerne angiver hvordan virksomheder kan minimere de krænkelser og den negative påvirkning deres aktiviteter kan give anledning til, og i øvrigt at få virksomheder til at bidrage til økonomisk, social og miljømæssig fremgang.

Retningslinjerne blev opdateret for femte gang i 2011 efter at være blevet vedtaget for første gang i 1976. Den seneste opdatering har inkorporeret en række nye anbefalinger til virksomheders adfærd. Det drejer sig bl.a. om inkorporering af FN’s anbefalinger om menneskerettigheder og erhvervsliv. Men det drejer sig også om forventninger til de såkaldte nationale kontaktpunkter, som hvert land er ansvarlig for at etablere i overensstemmelse med retningslinerne.

Læs om OECD's retningslinjer på deres hjemmeside