Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.

Om Cocio Chokolademælk A/S

Cocio Chokolademælk A/S er grundlagt i 1951 af Anker Pallesen fra Esbjerg og er i dag Skandinaviens suverænt største producent af chokolademælk.

Cocio har til huse på selskabets fabrik i Kjersing nord for Esbjerg. Visionen har fra dag ét været at lave verdens bedste chokolademælk, og det er præcist den samme opskrift, der anvendes i dag, som blev udviklet i 1950'erne.

Chokolademælken, som udelukkende består af mælk, sukker og kakao og er helt uden konserveringsmidler, eksporteres til Norge, Sverige, Finland og Polen.
Virksomheden beskæftiger i dag knap 60 medarbejdere og er danskejet. I 2002 blev Arla Foods medejer af Cocio Chokolademælk A/S, inden koncernen overtog hele ejerskabet i januar 2008.

Cocio arbejder som resten af Arla-koncernen efter Arla Foods' Code of Conduct' kaldet "Vores ansvar".

 

Tre gode råd

  • Det er fornuftigt at håndtere udfordringer om ansvarlig sourcing ved at indgå i et partnerskab med leverandøren om, hvordan virksomhederne sammen kan skabe forbedringer frem for blot at stoppe samarbejdet, skifte leverandør eller flytte til et andet land.
  • Tænk jer om, og konsulter de organisationer, der forstår kompleksiteten i de udfordringer, man står over for.
  • Det er vigtigt at tænke langsigtet, når det handler om sourcing  fra tredjeverdenslande. Det ville være let at vise handlekraftighed over for medierne ved øjeblikkelig at stoppe samarbejdet med en leverandør. Det ville bare ikke ændre noget for kakaofarmerne på den lange bane.