Facebook LinkedIn Twitter Hvis du deler indholdet, vil udbyderen af servicen sætte en eller flere cookies på din computer.

Ti gode historier om samfundsansvar

Ti danske små og mellemstore virksomheder deler her deres erfaringer med samfundsansvar, også kendt som Corporate Social Responsibility (CSR).

Virksomhederne kommer fra forskellige brancher og har forskellige forretningsmodeller, markeder og kunder. Men de har gennem et pilotprojekt i 2014 været på den samme CSR-rejse fra enkeltstående initiativer til en systematisk tilgang til CSR. Her har alle ti virksomheder gennemført en strategiproces, som har hjulpet dem med at finde deres væsentligste fokusområder og få lavet konkrete handleplaner for området. I ti historier fortælles om erkendelser, barrierer, frustrationer og forretningsmæssige fordele set med deltagernes øjne.

Dette er ikke hele historien om hver virksomhed, men et indblik der hvor virksomheden har haft noget på hjertet. Vi har samlet de ti historier her for at inspirere andre danske SMV’er til at arbejde med CSR. Vi starter med seks mode- og tekstilvirksomheder og derefter kommer historier fra andre brancher. Her kan du finde inspiration til jeres CSR-rejse og finder du ikke en virksomhed fra din branche, så er der måske andre lighedspunkter f.eks. ens udfordringer, geografisk placering, samarbejde med underleverandører, etc.

Hvis du vil vide mere om hvordan man arbejder med samfundsansvar og ønsker at se hvordan de ti virksomheder har gjort, så har du mulighed for at hente den tilhørende ’CSR-drejebog’ her på siden og selv begynde at arbejde med CSR.

Vi vil gerne takke de virksomheder, der har deltaget i projektet, for deres engagement. Erhvervsstyrelsen har fokus på de mindre virksomheder og deres CSR-arbejde som en del af ’Regeringens handlingsplan for virksomheders samfundsansvar 2012-2015’, der skal understøtte regeringens indsats for CSR og vækst i danske virksomheder. Du kan læse mere om de forskellige virksomheders arbejde med CSR i nedenstående cases.